Coachen van kinderen

Kinderen die goed in hun vel zitten kunnen de hele wereld aan!

Soms lukt dit even niet. Het kind voelt zich dan boos, verdrietig, angstig, heeft weinig zelfvertrouwen, moeite met de scheiding, ziekte of verlies, wordt gepest, heeft last van zijn of haar hooggevoeligheid (HSP),is gevoelig voor allerlei prikkels, slaapt slecht, piekert veel en ga zo maar door.

Als het probleem, de hulpvraag, duidelijk is kunnen we gaan werken aan de oplossing. Kinderen zijn heel goed in staat om zelf oplossingen te bedenken voor hun problemen en hoe ze anders, op een positievere manier met een situatie om kunnen gaan. Ik help kinderen bij het bewust maken van wat het kind voelt, denkt en doet. Spelenderwijs zoeken we naar oplossingen voor bepaalde problemen.

Oplossingen voor diverse problemen zoeken we met behulp van coachingsgesprekken, voetmassage of reflexologie, en adviezen in combinatie met speelse elementen en (theater-) oefeningen. Soms zijn er geen oplossingen. Dan help ik het kind om de situatie (bijvoorbeeld een scheiding, ziekte of verlies) te accepteren zoals die is. Elk kind is uniek. Tijdens een traject wordt duidelijk wat het kind nodig heeft. Ik pas daar mijn methoden en technieken op aan.

Uiteraard worden de ouders/verzorgers in dit traject meegenomen door middel van adviezen en gesprekken om hun kind zo optimaal mogelijk te kunnen helpen.