Over mij

Mijn naam is Anja Groenewegen en ik woon in Reeuwijk. Na de PABO ben ik ruim 10 jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Ik heb op reguliere basisscholen gewerkt, bij het voortgezet speciaal onderwijs (op een praktijkschool), in het voortgezet onderwijs en als docent Nederlands en NT2 bij het middelbaar beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs. Na verloop van tijd besloot ik om in een andere vorm met kinderen te gaan werken: individueel en in kleine groepjes. Ik ben toen een praktijk gestart als kindercoach. Ik help kinderen om weer terug te komen in hun eigen kracht waardoor ze beter in hun vel komen te zitten. Ik doe dit onder andere met behulp van het maken van een boek. Ik heb deze methode zelf ontwikkeld. Het effect ervan doet me elke keer opnieuw verbazen! Ik geef ook workshops op aanvraag. Inmiddels werk ik naast mijn praktijk weer een aantal dagen in het onderwijs.

Ook ouders wil ik graag helpen bij het begeleiden en opvoeden van hun kind (-eren). Ik heb gemerkt dat veel ouders zich zorgen maken en het 'even niet weten' met hun kind, maar ook met zichzelf. Er wordt ook veel van ze verwacht: een gezin, een baan en dan ook nog goed voor jezelf zorgen met sporten en dergelijke. Dat is soms zo druk dat ook zij even niet lekker in hun vel zitten.

De voetreflexbehandelingen en, daarbij andere methoden waaronder SchoonSchip!, helpen de ouders om ook weer in hun eigen, rustige kracht te komen staan. Deze behandelingen zijn ook erg fijn voor andere mensen, jong en oud. Ik voel me heel erg thuis in deze 'wereld der ontspanning'. Ik raak niet uitgeleerd en ik volg nog steeds nieuwe cursussen en workshops om mijn 'gereedschapskoffer'te vullen zodat ik mensen nog beter kan helpen. Ik heb altijd wel behandelvormen, tips en adviezen in 'mijn koffer' die bij iemand passen.

Mijn gereedschapskoffer:  Sinds 2010 werk ik in mijn praktijk* als Ontspanningscoach. Ik vind het nog steeds heel bijzonder als ik zie wat er bij met mensen (-kinderen) gebeurt tijdens en na één of meer behandelingen. Ik hoop dan ook in de toekomst nog veel meer mensen (-kinderen) te mogen helpen om (nog) meer ontspannen door het leven te kunnen gaan.


*Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 50537407


Ik ben niet verantwoordelijk voor enige lichamelijke of psychische schade, in welk opzicht dan ook, naar aanleiding van een door mij uitgevoerde behandeling. De behandelingen die ik geef zijn niet medisch, maar puur bedoeld ter ontspanning. Als je onder doktersbehandeling bent, overleg dan altijd met de arts of een behandeling mag. Ik behandel geen ziektes of blessures.