Voetreflexbehandelingen (vergoed door een aantal zorgverzekeraars)

Voetreflexologie
Voetreflexologie is gebaseerd op de gedachte dat lichaam en geest harmonisch met elkaar verbonden zijn en een eenheid vormen. Wanneer deze eenheid uit balans is, kan voetreflexologie helpen om verstoorde harmonie te herstellen door het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te stimuleren. Zo stelt voetreflexologie de mens in staat zichzelf te helpen, te genezen of in een betere conditie te brengen. Dit betekent dat de voetreflexbehandelingen ingezet kunnen worden bij nagenoeg alle klachten. De reflexologie is al eeuwenoud en werd reeds toegepast in het oude China, in Egypte en bij de indianen van Noord- en Zuid-Amerika.

Tijdens het eerste consult begin ik met een intakegesprek en ontvang je een toelichting over de behandeling. Dan kun je dit thuis nog eens nalezen. Na het intakegesprek volgt de behandeling op een gemakkelijke stoel.
Door de organen, wervels, het lymfesysteem en de ledematen te behandelen via reflexpunten en reflexzones op de voeten, onderzoek ik waar een verstoring zit. Tijdens de behandeling zullen niet alleen fysieke, maar ook psychische en emotionele aspecten in het genezingsproces betrokken worden. Hierdoor wordt evenwicht in het hele systeem bewerkstelligd en kan de harmonie tussen lichaam en geest worden hersteld.


Na afloop breng ik de behandeling in kaart. Om te bepalen of deze vorm van behandeling bij je past en om te zien of je klachten minder worden, is het raadzaam om in het begin elke week een behandeling te ontvangen, gedurende 4 weken om te kijken of er positieve verandering is met betrekking tot je klachten.

Nieuw: je kunt nu ook de magnesiumproducten van Zechsal bij mij bestellen. Magnesium verlicht en ontspant bij Stress, Spierpijn en kramp (o.a.restless legs), vermoeidheid en slapeloosheid, huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers. Zechsal wordt via de huid opgenomen en gaat rechtstreeks naar de cellen waar het moet zijn. Pillen komen in het maagdarmkanaal waardoor veel van de effectiviteit verloren gaat. Bel of mail gerust voor meer informatie.


Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kun je bellen of mailen.

Tel. 06 53313316 of angroen05@hotmail.com


De volgende zorgverzekeraars hebben de BER voor 2018 opgenomen in het overzicht van alternatieve en complementaire geneeswijzen:

Aevitae (Avero)

Aevitae (Cares)

Aevitae (ASR)

Aevitae ( VGZ)

AON (voorheen IAK)

De Amersfoortse

ASR

Avéro Achmea

Bovemij (BOVAG)

Ditzo

FBTO

Gezond leven verzekering

Gemeente-optimaal

OZF

Ziezo

Zilveren Kruis

Let op! De vergoeding is afhankelijk van het aanvullende pakket dat de cliënt als verzekerde heeft afgesloten bij zijn/haar verzekeringsmaatschappij.

Disclaimer: Wij kunnen geen enkele garantie geven inzake de juistheid of het bijgewerkt zijn van de informatie hierboven, omdat wij afhankelijk zijn van externe informatiebronnen. U kunt hier dan ook geen rechten aan ontlenen.

Voetreflexbehandelingen gaan zeer goed samen met reguliere - en alternatieve behandelwijzen en zijn daardoor nooit strijdig hiermee! Het is fijn als je huisarts je steunt bij je keuze voor voetreflexbehandelingen. Licht daarom je huisarts altijd in over de behandelingen. Mijn behandelingen zijn bedoeld als ondersteuning en niet om te genezen.

Mijn opleiding heb ik gedaan bij de BER, de Bond van Europese Reflexologen. De BER, afdeling Nederland, werd op 4 april 1984 opgericht. Het doel van de BER is het bevorderen van de deskundige toepassing en uitoefening van de voetreflexologie door de leden, het behartigen van de leden inzake voetreflexologie door het geven van cursussen, mensen op te leiden tot gekwalificeerde en deskundige reflexologen, samenwerken met buitenlandse verenigingen en streven naar een bredere erkenning van de voetreflexologie als complementaire geneeswijze.


Ik ben niet verantwoordelijk voor enige lichamelijke of psychische schade, in welk opzicht dan ook, naar aanleiding van een door mij uitgevoerde behandeling. De behandelingen die ik geef zijn niet medisch, maar puur bedoeld ter ontspanning. Als je onder doktersbehandeling bent, overleg dan altijd met de arts of een behandeling mag. Ik behandel geen ziektes of blessures.