Oplosboeken schrijven

Voor kinderen van 6 t/m 10 jaar

Het schrijven van een oplosboek, samen met het kind, zorgt ervoor dat het kind een zetje krijgt om anders, beter met problemen om te kunnen gaan. We verwerken deze problemen in fantasieverhalen met fantasieoplossingen. Het kind is zelf de regisseur van zijn/haar boek en wordt daarin zeer serieus genomen.  

Als het boek klaar is, heeft het kind weer meer vertrouwen in zichzelf en de wereld om hem/haar heen. Het kan ook zijn dat onderliggende problematiek op deze manier boven tafel komt.

Voorbeelden van problemen waar het schrijven van een boek goed zou kunnen helpen:

* Onverwerkt verdriet

* Gepest worden of pesten

* Faalangst

* Buikpijn/hoofdpijn

* Onverklaarbare angsten

* Slecht (in-) slapen/dromen

* Concentratie (gevoelig voor prikkels)

* Rouwverwerking (scheiding, overlijden)

Deze manier van coaching is geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar.

Het tarief voor deze coaching is: € 65,- per uur incl. BTW en materiaal.

Een sessie duurt ongeveer een uur en vindt plaats in mijn praktijk. We hebben meestal 5 á 6 sessies nodig om het boek te maken.

U wordt verzocht de kosten direct aan het eind van de sessie te voldoen. Uiteraard ontvangt u een factuur. Annuleren is kosteloos mogelijk tot 24 uur voor de sessie; daarna wordt het volledige sessie-tarief in rekening gebracht.

Voor meer informatie, aanmelden en/of de voorwaarden kun je contact opnemen via het contactformulier:

/contact

Of telefonisch/Whatsapp: +31653313316

Ervaringen:

J.: “Wij zijn zeer goed te spreken over het oplosboek van Anja. Onze dochter heeft het best moeilijk gehad op school. Wij liepen vaak tegen problemen aan met onze dochter en school. Onze dochter kon school niet loslaten en nam alles mee naar huis. Dan ging ze nadenken en zich druk maken over dingen die op school plaatsvonden. Toen onze dochter in groep 4 zat zijn we in actie gekomen. We zijn via mond op mond reclame bij Anja gekomen. Daar heeft onze dochter samen met Anja een oplosboek gemaakt. Daar heeft ze heel veel kracht, veiligheid en energie uit gehaald. Het oplosboek heeft ze tot groep 7/8 regelmatig gebruikt als ze weer even een terugval had. Zo zal onze dochter ook nooit maar dan ook nooit het oplosboek weg doen. Ze heeft daar zoveel kracht en weer nieuwe energie uit gehaald. Wij zullen dan ook zeker iedereen aanraden om zo een oplosboek te maken bij Anja.”

Fr.: "Met mijn zoon, toen 8 jaar, ben ik naar Anja gegaan, omdat hij last had van angstige gedachten. Hij was bijvoorbeeld bang voor brand in zijn kamer. Samen met Anja heeft hij een boek gemaakt. Na het maken van het boek, was hij zijn angstige gedachten de baas en dat gaf hem veel rust in zijn hoofd."

"Mijn dochter had vaak een driftbui en was op die momenten de controle over haar eigen emoties kwijt. In de eerste 5 jaar van haar leventje was ze meerdere keren geopereerd en waren we regelmatig met haar bij een arts. Door het maken van het boek leerde ze op een voor haar prettige manier om te gaan met haar emoties. Het hielp haar ook in de verwerking van de ziekenhuisbezoeken. Ze vond het ook erg leuk om naar Anja toe te gaan."

I.: "Enige tijd geleden met mijn zoontje naar Anja geweest. Wat een mooie ervaring was het voor hem ( en voor mij). Een lieve vrouw waar hij graag naartoe ging. Samen met Anja heeft ie een geweldig oplosboek gemaakt met foto's en tekst, (wat trouwens ook leuk is om later nog eens samen door te lezen), en waardoor mijn zoontje weer lekker in zijn vel ging zitten en van zijn angsten afkwam...wij zijn zeer tevreden over haar werkwijze."